DATA ŚNIADANIE - 8.30OBIAD - 11.30PODWIECZOREK - 13.30
PONIEDZIAŁEK
20.03.2017

1,3,7,9
Pieczywo mieszane, serek topiony, papryka, kakao, banan.I. Zupa ogórkowa.
II. Racuchy z jabłkiem,
sok z czarnej porzeczki.
Serek waniliowy biszkopty.
WTOREK
21.03.2017

1,3,7,9,
Płatki jęczmienne na mleku, masło, szynka sopocka, kalarepka, herbatka malinowa, gruszka.I. Zupa pomidorowa z ryżem.
II. Zapiekanka z makaronu, mięsa i warzyw, kompot z truskawek.
Jogurt, chrupki „Flipsy”, morele suszone.
ŚRODA
22.03.2017

1,3,7,9
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi, pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, ketchup, kawa z mlekiem, pomarańcza.I. Zupa grochowa.
II. Potrawka drobiowa,
ziemniaki z koperkiem,
surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem i pomidorem,
sok wieloowocowy.
Kaszka manna na gęsto z musem malinowym.
CZWARTEK
23.03.2017

1,3,7,9,
Ryż preparowany na mleku, bułka z masłem, sałatą i żółtym serem, papryka kolorowa, herbatka owocowa, kiwi.I. Zupa pomidorowa z makaronem.
II. Bigos staropolski z kiełbaską, ziemniaki, kompot z czarnych porzeczek.
Babka cytrynowa, herbatka „Roiboos”, orzechy włoskie.
PIĄTEK
24.03.2017

1,3,4,7,9,12
Pieczywo mieszane z pastą twarogowo - rybną, ogórek kiszony, herbata z lipy, żurawiana suszona.I. Zupa jarzynowa.
II. Pierogi leniwe, marchewka, sok pomarańczowy.
Budyń waniliowy polany musem gruszkowo – malinowym.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 - Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 - Łubin;
14 – Mięczak

mgr inz. Anna Ismer - dietetyk