DATA ŚNIADANIE - 8.30OBIAD - 11.30PODWIECZOREK - 13.30
PONIEDZIAŁEK
19.02.2018

1,3,7,9,12
Płatki kukurydziane(30g) na mleku (150g), chleb z masłem i dżemem(60g), herbata.I. Zupa fasolowa(180g)
II. Ziemniaki(120g), kotlet mielony(70g), surówka z marchewki(80g), kompot
Kajzerka(60g) z pastą twarogową ze szczypiorkiem(40g),
jabłko(100g), herbata.
WTOREK
20.02.2018

1,3,7,9
Chleb(60g), masło(15g), szynka(40g), papryka świeża(50g), herbata.I. Rosół z makaronem(180g)
II. Ziemniaki(120g), eskalopek(70g), buraczki(50g), kompot.
Biszkopty(50g), koktajl mleczno – owocowy(150g), mandarynka.
ŚRODA
21.02.2018

1,3,7,
Kulki czekoladowe z mlekiem, chleb(60g), masło(20g), pasztet(30g), ogórek świeży(40g).
I. Zupa „ zagraj” (180g)
II. Kasza jęczmienna z sosem(110g), karkówka duszona(80g), surówka z kiszonej kapusty(70g), kompot.
Jogurt(150g), kanapka z serkiem topionym(80g)
CZWARTEK
22.02.2018

1,3,7,9,12
Bułka(60g), masło(15g), jajecznica(50g), kakao(200g)
owoc(100g).
I. Zupa kalafiorowa(180g).
II. Kopytka z sosem (200g), plasterki pomidora(40g), kompot.
Kanapka z wędliną(80g), sok owocowy(150g).
PIĄTEK
23.02.2018

1,3,4,7,9
Ryż preparowany z mlekiem(150g), chleb(60g), masło(20g), ser żółty(20g), banan(100g).I. Krupnik(180g).
II. Frytki(100g), ryba pieczona(70g), surówka z ogórków kiszonych(70g), kompot.
Pączek(100g), herbata(150g).
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 - Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 - Łubin;
14 – Mięczak

mgr inz. Anna Ismer - dietetyk