DATA ŚNIADANIE - 8.30OBIAD - 11.30PODWIECZOREK - 13.30
PONIEDZIAŁEK
18.06.2018

1,3,7,9
Pieczywo(60g), masło(15g), kiełbaska na ciepło(60g), ketchup(5g), ogórek świeży(20g), kawa zbożowa z mlekiem(150g).I. Zupa klopsowa z ziemniakami(250g).
II. Budyń z sokiem owocowym(80g).

Pieczywo z masłem ipastą twarogową z rzodkiewką(80g), herbata, owoc(100g).
WTOREK
19.06.2018

1,3,7,9
Płatki jęczmienne z mlekiem(150g), pieczywo mieszane(60g) z pasztetem(30g),ogórek kiszony(40g).I. Zupa grochowa(180g).
II. Kasza jaglana(100g), udko kurczaka(80g), surówka z kapusty pekińskiej(40g), kompot(150g).
Pieczywo z masłem, polędwicą sopocką (80g), sok owocowy(150g).
ŚRODA
20.06.2018

1,3,7,9
Pieczywo mieszane(60g) z masłem(15g) i żółtym serem(40g), owoc(100g), herbata.I. Zupa pomidorowa(180g).
II. Placki ziemniaczane(150g), sok pomarańczowy(150g).

Jogurt(150g), chrupki flipsy(20g).
CZWARTEK
21.06.2018

1,3,7,9
Kajzerka z masłem(70g), wędzonka drobiowa(40g), sałata(5g), herbatka miętowa.I. Kapuśniak(180g).
II. Schab pieczony(60g), kasza gryczana(100g), sos pieczeniowy, sałatka z buraków(50g), kompot(150g).
Mini eklerki (100g), kakao(150g).
PIĄTEK
22.06.2018

1,3,4,7,9,12
Kulki czekoladowe z mlekiem(150g).
Chleb (60g), masło(15g), dżem(20g), kalarepka, marchewka(40g).
I. Zupa „Shrek”(180g).
II. Ryba z pieca(70g), pure z ziemniaków(100g), marchewka mini(70g), napój cytrynowy(150g).
Talerzyk owocowy(trzy różne owoce) – 180g
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 - Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 - Łubin;
14 – Mięczak

mgr inz. Anna Ismer - dietetyk