DATA ŚNIADANIE - 8.30OBIAD - 11.30PODWIECZOREK - 13.30
PONIEDZIAŁEK
29.05.2017

1,3,7,9,
Kasza manna na mleku, bułka, nutella, kawa z mlekiem, banan.I. Żurek z kiełbaską.
II. Naleśniki z dżemem, kompot wiśniowy.
Serek waniliowy biszkopty, marchewka do chrupania.
WTOREK
30.05.2017

1,3,7,9,12
Zupa mleczna z makaronem „Literki”, pieczywo mieszane z masłem, parówki na gorąco, ketchup, rzodkiewka, kakao, pomarańcza.I. Kapuśniak mazurski.
II. Pierogi z mięsem, surówka z marchewki i jabłka.
Ryż na gęsto z musem jabłkowym.
ŚRODA
31.05.2017

1,3,4,7,9,12
Pieczywo mieszane z pastą z makreli wędzonej, ogórek kiszony, herbatka miętowa, żurawiana suszona.I. Zupa jarzynowa.
II. Makaron z sosem truskawkowo - śmietanowym,
sok pomarańczowy.
Budyń waniliowy polany musem gruszkowo – jagodowym.
CZWARTEK
01.06.2017

1,3,4,7,9,12
Płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenne z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor obrany, herbatka.I. Zupa „Shrek”.
II. Canelloni, surówka z kapusty kiszonej, kompot z aronii.
Kanapka z masłem i szynką, sok „Bobo frut”.
PIĄTEK
02.06.2017

Płatki owsiane, pieczywo mieszane z serkiem topionym, ogórek kiszony, herbatka roiboos, arbuz.I. Zupa ogórkowa.
II. Kotlet rybny mielony, ziemniaki, mizeria, sok jabłkowy.
Koktajl malinowy, rurki kukurydziane.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 - Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 - Łubin;
14 – Mięczak

mgr inz. Anna Ismer - dietetyk