DATA ŚNIADANIE - 8.30OBIAD - 11.30PODWIECZOREK - 13.30
PONIEDZIAŁEK
13.08.2018r.

1,3,7,9,12
Płatki kukurydziane na mleku(150g).
Chleb(60g), masło(15g), wędlina(40g),sałata(5g), owoc(100g).
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami(180g).
II. Naleśniki z serem lub dżemem(200g) - do wyboru dla dziecka, kompot (150g).


Kanapka z miodem(80g), koktajl mleczno-owocowy(150g).
WTOREK
14.08.2018r.

1,3,7,9
Pieczywo mieszane(60g), pasta jajeczna(40g), szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem, owoc(100g).
I. Zupa krem brokułowy z grzankami(180g).
II. Ryż(100g), potrawka z piersi kurczaka(80g), surówka z kapusty pekińskiej(70g), kompot(150g).


Rogalik drożdżowy, herbata.
ŚRODA
15.08.2018r.

Święto

CZWARTEK
16.08.2018r.

1,3,7,9,
Płatki owsiane na mleku(150g), chleb(60g), pasztet(30g), papryka(30g), herbata.I. Barszcz ukraiński(180g).
II. Spaghetti bolognese(250g), woda z cytryną(150g).
Kanapka z masłem(60g), kiełbasą żywiecką(20g), sok owocowy(150g).
PIĄTEK
17.08.2018r.

1,3,4,7,9,12,
Pieczywo mieszane(60g), masło(15g), ser żółty(20g), pomidor bez skórki(20g), marchewka do chrupania(30g), herbata.I. Zupa kalafiorowa(180g).
II. Ziemniaki(100g), ryba smażona(80g),surówka z kapusty kiszonej(60g), kompot(150g).
Mini eklerki (70g), owoc(100g), herbata.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 - Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 - Łubin;
14 – Mięczak

mgr inz. Anna Ismer - dietetyk