DATA ŚNIADANIE - 8.30OBIAD - 11.30PODWIECZOREK - 13.30
PONIEDZIAŁEK
20.11.2017

1,3,5,7,8,9
Bułka (60g)z masłem(15g), kiełbaska na ciepło(70g), ketchup(15g), owoc(100g), herbata.I. Rosół z makaronem (180g).
II. Ziemniaki z koperkiem (100g), gulasz z szynki(80g), surówka z ogórków kiszonych(70g), kompot (150g).
Serek homogenizowany (150g), ciastka biszkopty(30g).
WTOREK
21.11.2017

1,3,9,
Płatki kukurydziane na mleku(150g).
Chleb(60g), masło(15g), miód(30g), owoc(100g).
I. Zupa ogórkowa z ziemniakami(180g).
II. Naleśniki z serem(200g), kompot (150g).
Jogurt (150g), pieczywo chrupkie(15g), mandarynka.
ŚRODA
22.11.2017

1,3,7,9

Pieczywo mieszane(60g), masło(15g), wędlina(40g), ogórek świeży(20g), kawa zbożowa z mlekiem, owoc(100g).I. Zupa krem brokułowy z grzankami(180g).
II. Ryż(100g), potrawka z piersi kurczaka(80g), surówka z kapusty pekińskiej(70g), kompot(150g).
Kakao(150g), kanapka z dżemem(70g).
CZWARTEK
23.11.2017

1,3,7,9,
Płatki owsiane na mleku(150g), chleb(60g), pasztet(30g), papryka(30g), herbata.
I. Barszcz ukraiński(180g).
II. Spaghetti bolognese(250g), woda z cytryną(150g).

Kanapka z masłem(60g), kiełbasą żywiecką(20g), sok owocowy(150g).
PIĄTEK
24.11.2017

1,3,4,7,9,12,
Pieczywo mieszane(60g), masło(15g), ser żółty(20g), pomidor bez skórki(20g), marchewka do chrupania(30g), herbata.I. Zupa kalafiorowa(180g).
II. Ziemniaki(100g), ryba smażona(80g), marchewka tarta(60g), kompot(150g).
Mini eklerki (70g), owoc(100g), herbata.

Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 - Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 - Łubin;
14 – Mięczak

mgr inz. Anna Ismer - dietetyk