DATA ŚNIADANIE - 8.30OBIAD - 11.30PODWIECZOREK - 13.30
PONIEDZIAŁEK
26.06.2017

1,3,7,9
Płatki gryczane na mleku, chleb gwarek z żółtym serem, papryka, herbatka miętowa, jabłko.I. Zupa wiśniowa z makaronem.
II. Jajecznica, ziemniaki, mizeria, kompot wiśniowy.
Drożdżówka, koktajl truskawkowy.
WTOREK
27.06.2017

1,3,7,9
Makaron literki z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynką gotowaną, rzodkiewką, kawa z mlekiem, winogronoI. Zupa z czerwonej soczewicy.
II. Pieczone udko kurczaka, frytki, kalafior z wody,
kompot z truskawek.
Serek homogenizowany, „Chrupsy”, herbata.
ŚRODA
28.06.2017


1,3,7,9,12,
Płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenne z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor obrany, herbatka, banan.I. Zupa klopsowa, ziemniaki. II. Talerzyk owocowy (owoce sezonowe)Pączek, marchewka do chrupania, herbata.
CZWARTEK
29.06.2017

1,3,7,9,12
Płatki ryżowe na mleku, pieczywo graham z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży, herbatka koperkowa, pomarańcza.I. Krupnik.
II. Kotlet schabowy, ziemniaki z koperkiem, buraczki, sok jabłkowy.
Ciastka owsiane, soczek „Kubuś”.
PIĄTEK
30.06.2017

1,4,7,9,12
Kaszka kukurydziana na mleku, pieczywo pszenne z konfiturą śliwkową, herbatka owocowa, marchewka do chrupania, truskawki.I. Zupa pieczarkowa z makaronem.
II. Ryba z pieca, puree z ziemniaków, surówka z kapusty kiszonej, kompot porzeczkowy.
Twarożek miksowany na słodko z bananami i truskawkami, wafel ryżowy, herbata z cytryną.
Oznaczenia alergenów występujących w posiłkach:
1 - Zboża zawierające gluten;
2 - Skorupiaki i produkty pochodne;
3 - Jaja i produkty pochodne;
4 - Ryby i produkty pochodne;
5 - Orzeszki ziemne (arachidowe);
6 - Soja i produkty pochodne;
7 - Mleko i produkty pochodne;
8 - Orzechy;
9 - Seler i produkty pochodne;
10 - Gorczyca i produkty pochodne;
11 - Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12 - Dwutlenek siarki;
13 - Łubin;
14 – Mięczak

mgr inz. Anna Ismer - dietetyk